Видеокадри от парти, на което италианският премиер Джорджа Мелони пее заедно

...
Видеокадри от парти, на което италианският премиер Джорджа Мелони пее заедно
Коментари Харесай

Скандал в Италия след видео с Мелони и Салвини, които пеят караоке

Видеокадри от празненство, на което италианският министър председател Джорджа Мелони пее дружно с италианския вицепремиер Матео Салвини караоке версия на известна италианска ария, породиха скандал в Италия, предадоха италианските медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Salvini, Meloni e la vergogna di un karaoke che dimostra il disprezzo per i migranti [di Stefano Cappellini]
— Repubblica (@repubblica)
Тържеството е било нощес във връзка 50-годишнината на Салвини .

Партито е било в покрайнините на Милано. На него са участвали политици от ръководещата коалиция, публицисти и културни дейци. Сред почетните посетители с изключение на Мелони е бил и водачът на партия Форца Италия Силвио Берлускони. 

Така де факто празненството демонстрира, че в този момент в ръководещата коалиция в Италия различията са преодолени .

Доскоро те бяха огромни сред Мелони и Берлускони поради следващи негови мнения против украинския президент Володимир Зеленски, на който Мелони е твърда поддръжничка. След тези мнения Зеленски направи остро изявление на два пъти против Берлускони. Вторият път това се случи на обща конференция с гостуващата му в Киев Мелони. Привърженици на Берлускони се разгневиха на Мелони, че тя не го е защитила и се твърдеше, че самият Берлускони ѝ бил доста сърдит.

Тържеството, на което Мелони е пяла дружно със Салвини, се е състояло ден, откакто Мелони и цялото държавно управление на Италия

организираха изнесено държавно съвещание в курорта Стекато ди Кутро, край крайбрежията на който се разруши огромна лодка с мигранти и починаха над 70 души. Мелони сподели, че организира съвещанието на държавното управление си там в символ на респект за жертвите на крушението. Но тя не се срещна с техни близки, нито посети спортната зала в прилежащия град Кротоне, където бяха подредени ковчезите на починалите. 

Трагедията породи диспути в Италия дали управляващите са можели на спасят мигрантите и дали е имало неприятна съгласуваност сред ведомствата ,

отговарящи за избавителни интервенции на мигранти в морето. Властите отхвърлят тези изказвания и споделят, че са щели да спасят мигрантите, в случай че са знаели навреме, че има обстановка на злополучие. 

В Стекато ди Кутро Мелони разгласи и нови ограничения за битка с трафика на мигранти. Но това не успокои критиците и съперниците.

Сега гледайки фрагментите от караоке осъществяването, озовали се в интернет с помощта на пост на журналиста Никола Поро, поканен на празненството на Салвини, редица италианци разясниха, че намират за несвоевременно държанието на Мелони.

Най-много рецензии пристигнаха от представители на опозиционната Демократическата партия.

" Те не оказаха респект на мъртвите в Стекато ди Кутро, те устроиха там един сантиментален театър ", напомни лидерката на групата на  Демократическата партия в Сената Симона Малпеци. Тя дефинира фрагментите от караокето като демонстрация на нехуманност и цинизъм и ги назова позор . Сенаторката добави, че с един жест държавното управление е посочило какво съставлява.

" Те не желаеха да се срещнат със фамилиите на жертвите, да се преклонят пред ковчезите им,

само че откриха време да честват рождения ден на Салвини ", сподели кметът на Болоня Матео Лепоре. В неговия град точно бе решено, че ще бъдат заровени някои от мигрантите, починали край Стекато ди Кутро. Първите погребения бяха през вчерашния ден.

" Песента на Маринела ", която пеят Мелони и Салвини на празненството на Салвини, е основана от музиканта Фабрицио Де Андре през 1964 година

и споделя действителната история на жена на име Мария Бокуци, емигрирала в Милано от калабрийско село, с цел да търси прехранване, принудила се да проституира и станала жертва на ликвидиране, а след това трупът ѝ е бил хвърлен в река Олона.

Този драматичен сюжет наля още повече масло в огъня на абсурда с караокето .

I due cristiani Meloni e Salvini non vanno a Cutro a pregare davanti alle bare, ma a Cutro senza volerle vedere. E poi la sera un po’ di karaoke al compleanno di Salvini, cantando la canzone di Marinella, ispirata alla storia di una emigrata calabrese trovata morta in un fiume.
— Selvaggia Lucarelli (@stanzaselvaggia)
Журналистката Селваджа Лукарели зави, че " християните Мелони и Салвини не са отишли да се преклонят пред ковчезите на жертвите от крушението в Стекато ди Кутро, което се намира в Калабрия, само че са отишли да попеят на празненство ария за трагичната орис на калабрийска емигрантка ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР